залишити заявку
Рекрутер в команді або аутсорсінг

25.03.2024

Рекрутер в команді або аутсорсінг, що вигідніше?

Хто такі рекрутери? Рекрутери – професіонали, які займаються підбором персоналу. Підбір персоналу один з найважливіших процесів в діяльності будь-якої організації. Багато компаній довіряють цю роботу кадровим агентствам, які не тільки набирають необхідних співробітників, але й надають послуги аутсорсингу. Тобто співробітник формально укладає контракт з кадровим агентством і натомість направляє цих співробітників в різні компанії, які потребують робочої сили.

Цікавий факт: Рекрутинг сягає своїм корінням за часів римської армії. Згідно з різними джерелами, Цезар пропонував солдатам грошову винагороду за вербування інших людей в армію. Фактично, за вербування вони змогли отримати суму, рівну річному окладу військовослужбовця. Окрім набору солдатів, армії також потрібні були лікарі, геодезисти, ветеринари та інші фахівці. Зрештою, багато процесів найму, які все ще використовуються сьогодні пішли саме з тих часів. Це включає рівні можливості працевлаштування та надання більшої компенсації за ризиковану роботу. Армія (і війна) не тільки відповідає за створення рекрутерів, але і є однією з рушійних сил, що призводять до потреби в роботі. Після першої та Другої світових воєн дефіцит працівників означав, що компаніям доводилося проявляти творчість.
Щоб залучити більше працівників, вони почали рекламувати через бюро зайнятості та дошку вакансій. Хороші речі можуть трапитися і в поганих ситуаціях, і історія працевлаштування доводить це.

Яка цінність рекрутера для бізнесу?

Чим вища кваліфікація працівника, тим вищі шанси на успіх усього бізнесу. І роль рекрутерів полягає в пошуку саме таких людей, а саме експертів у своїй галузі. Їх відрізняє комунікабельність та стресостійкість. Рекрутери можуть органічно влитися в колектив і працювати в команді.

Якщо кадрове агентство зможе знайти таку людину, його цінність для компанії величезна. Таким чином, він може отримувати дуже високу зарплату і різні бонуси за успішне працевлаштування.

Тімбілдінг заради загального результату.

Наймаючи одного співробітника, ми вводимо в гру нового члена команди, яка вже діє за власними внутрішніми законами та має спільну мету, тому так важливо хірургічно точно підібрати відсутній ланцюжок, щоб вся система запрацювала як слід. Звичайно, йдеться про живих людей, які мають не тільки професійні якості, а й цілком людські риси характеру і звички. Тому мета рекрутера – максимально врахувати всі дані з самого початку та організувати максимальну підтримку новобранцю та команді для якнайшвидшої адаптації.

У чому цінність кадрового агентства для бізнесу?

Фахівці швидко знаходять кандидатів навіть з вузьким профілем, тому що у них завжди є тепла та оновлена база. Агентство також пропонує багато інших послуг.

Якщо штатні фахівці з персоналу перевантажені або не справляються з обсягом завдань, їх можна розвантажити, передавши завдання на аутсорсинг. Кадрові агентства закривають вакансії швидко та ефективно. Це дозволяє створювати постійно оновлювану базу даних експертів з різних галузей. Налагоджені контакти та командна робота можуть допомогти в ситуаціях, коли “місія”, здається, приречена на провал.

Через стрімкий розвиток сфери підбору персоналу штатним фахівцям може просто не вистачати знань. Компанії, що спеціалізуються на підборі персоналу, в цьому відношенні випереджають події. Принаймні, вони розвивають і навчають свій персонал, тому проводять тренінги. Крім того, обсяг роботи сприяє розвитку сильних навичок і багатого досвіду.

Вартість закриття вакансій через кадрові агентства – найбільш спірна тема. Деякі власники компаній переконані, що це дорого. Однак у порівнянні з пошуком рекрутера на повний робочий день все навпаки. Причина дуже очевидна:

  1. У малому бізнесі не завжди є завдання для професіоналів, які працюють повний робочий день;
  2. Командна робота в агентстві збільшує швидкість закриття роботи;
  3. Заміна співробітників, які не мають на це права, здійснюється в рамках гарантійних зобов’язань.

Недоліки:
Єдиним недоліком є незнання деталей організації. Але в серйозних компаніях ця проблема вирішується залученням рекрутерів з вузьким профілем.

Висновок:

  1. Ми полегшуємо життя компаніям, їх керівникам та відділам кадрів.
  2. Ми заощадимо витрати вашої компанії, пов’язані з пошуком співробітників.
  3. Ми завжди досягаємо мети, яку ви перед нами ставите, і намагаємося виправдати ваші очікування і показати хороші результати в найкоротші терміни.
  4. Ми забезпечуємо безпеку співробітників.
  5. Ми робимо те, що дійсно любимо та вміємо.
Дякуємо за заявку!
Наш менеджер скоро зв’яжеться з Вами!